Börja om och om igen

 

Jan skrev med gåspennan så att det raspade om den. Ideligen måste han doppa spetsen i bläckdonet för att börja på nytt. Orden spretade och trasslade sig. Han strök över de mest obegripliga felstavningar och såg hur de svarta plumparna bredde ut sig över ytan.

Hur svårt skulle det vara att skriva ett brev till någon man tyckte om? Tydligen mycket svårare än han själv någonsin kunnat tro. Ändå var det inget vanligt brev. Allt stod och föll med det här. Hur skulle han kunna få henne att förstå att det han gjort hade varit för allas bästa? Nu när han själv dessutom börjat tvivla på hela företaget. Vem skulle inte ha gjort det efter så här många år av senare?

Han knycklade ihop papperet och slängde det åt sidan. Med en bestämd rörelse drog han fram ett nytt ark, doppade fjädern i det svarta bläcket och skrev som om pennan vore doppad i brinnande blod.

Kära du, jag ber dig om förlåtelse för den skada jag har gjord. Det var för allas vårt bästa men jag förstår om det inte verkar så för dig.

Jan stannade upp och lade pennan åt sidan, suckade och lade handen över arket. Bläcket var fortfarande fuktigt och han kände hur dess blöta kyla spred sig in genom huden. Långsamt knöt han handen om arket. Det prasslade och papperet bildade vassa spetsar som sköt in i handflatan som om det försökte göra motstånd. Jan stirrade på det en lång stund innan han reste sig ur stolen och gick till brasan intill skrivbordet.

Elden kastade sig glupskt över pappersbollarna och Jan såg hur de sakta förvreds, svartnade och tynade bort. Snart skulle även hans liv vara över, men effekterna av det finnas kvar.

Han måste få till det där brevet innan det var för sent. och han måste göra det här och nu genast.

 

Inspirerat av Skrivpuff;Bokcitat.

 

6 thoughts on “Börja om och om igen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s