Framtidsutsikter

Måns slog sig ner i den gröna fåtöljen i tevestudion. Han var återigen där för att analysera det politiska läget i landet och de senaste marknadsundersökningarna inför valet. Två spotlights riktades mot honom, tre mot programledarna som ideligen fick sina blanka näsor pudrade mellan inslagen. Det var varmt i studion, men det var han van vid. Det förvånade honom att de anställda själva aldrig tycktes vänja sig vid den hetta de genererade. Till sitt försvar hade de förstås att de måste sitta där varje dag i flera timmar. Själv kallades han in någon gång i veckan under högsäsong, annars alltmer sällan. Han svettades aldrig. Ibland undrade han om det var någon defekt i generna som gjorde det.

– Vad säger du om de nya mätningarna?

Frågan var väntad. Måns svarade samma gamla vanliga, att det tydde på att folket var trötta på den sittande regeringens alla missar. Han sa det varje gång. Det gick alltid hem. Programledarna nickade och log, lade huvudet på sned för att se intresserade ut samtidigt som de fingrade på sina manus. Måns hade ingenting emot att sitta i rampljuset och raljera. Han gjorde det gärna så ofta som möjligt. Det gav honom en trovärdighet som han annars inte skulle få och som generat många långa kliv på karriärstegen. Han hade ingen aning om vad framtiden höll i sitt sköte, men till sitt försvar så gjorde ingen annan det heller.

Inspirerat av SkrivPuff: Försvar

4 thoughts on “Framtidsutsikter

  1. Känns väldigt trovärdigt!

    Tänkte på att Måns kanske har samma defekt som prins Andrew sa att han led av under Falklandskriget ☺ pga något adrenalinöverskott (eller vad det var?). Så han kunde inte ha svettats som som det påstods att han gjort den dagen han umgicks med Epstein och den unga flickan (eller hur det var?)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s