Nyheten

Fortsättning från gårdagens Promenade Passeig de Lluís Companys

Agnes satt på en uteservering vid Plaça de Catalunya när hon såg det. Några turister intill talade på ett språk hon inte kunde identifiera och bröt upp från sitt bord så fort churrosen tog slut. Det luktade starkt från espresson som värmde Agnes fingrar. Rubrikerna flimrade förbi på mobilen när hon skrollade igenom notiserna på det sociala mediet. Det hade uppenbarligen inte gått algoritmerna förbi var hon befann sig. Reklam för lokala produkter, matställen och sevärdheter blandades med spanska nyheter. Ett bekant ansikte dök upp i flödet. Bruna sprudlande ögon i ett solkysst ansikte omgivet av mörkbrunt hår, klippt strax nedanför örsnibbarna.

Flickan med hunden.

Hjärtat slog dubbla slag i bröstkorgen.

Sabina Valdez. Desaparecido.

Agnes klickade upp webbläsaren och skrev av ordet i översättningsprogrammet. Försvunnen. Försvunnen? Med klumpiga rörelser översatte hon artikeln ord för ord. Det gick att gissa sig till att flickan var spårlöst försvunnen. Hunden hade kommit tillbaka ensam, med kopplet hängande efter sig. Ingen knubbig barnhand höll i det. Först hade ingen reagerat nämnvärt. Det hände att Armano, hunden, slet sig och försvann. Oftast kom den tillbaka dit den hörde hemma. Men när flickan fortfarande var borta någon timme senare beslöt familjen sig för att bege sig ut att leta. Efter timmar utan resultat hade de slutligen kopplat in polisen. Men inte heller det hade lett någon vart. Flickan var spårlöst försvunnen och ingen hade sett eller hört någonting.

Agnes fumlade efter väskan med kameran och fick upp apparaten. Händerna darrade och Agnes hade svårt att styra fingrarna när hon klickade fram bilden och såg på hur flickan gosade med hunden. Var det så att ingen sett flickan efter det där? Måste Agnes träda fram med sin bild? Vad skulle hon säga om anledningen till att hon tagit bilden? Att något föreföll bekant med flickan och att hon därför följt efter henne, fotograferat och sedan tappat bort flickan? De skulle se på henne som den idiot hon kände sig som och förmodligen kasta henne rakt i finkan. Hon skulle vara den förste och ende misstänkte i ett fall hon själv djupt beklagade. Och hon skulle förstå dem.

 

Inspirerat av SkrivPuff: Styra.

 

3 thoughts on “Nyheten

  1. Klart att hon måste gå till polisen, är det första jag tänker, men … hur skulle jag själv gjort i samma i samma situation? Alltid lätt att vara klok åt andra. Ser fram emot nästa kapitel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s