Ta emot!

Mer eller mindre fristående till Bildinspiration

 

Här, fånga!

Javier kastade upp något i luften som landade vid Agnes fötter. Det klirrade till när det slog i asfalten och rullade ner mot rännstenen.

Du är omöjlig, vet du det? Inte ens ett finger rörde du för att ta emot myntet. Istället stirrar du framför dig som om du sett ett spöke….

Han blandade engelska med spanska och svenska i en röra som gjorde det svårt för Agnes att hänga med. Ändå förstod hon vad han menade. Plötsliga rörelser och krav på instinktivt agerande gjorde henne paralyserad. Varför visste hon inte. Hon skrattade till som för att ursäkta sig och började leta efter pengen som nu gjorde sig osynlig.

Om jag inte hade tagit hand om dig där du irrade runt på La Rambla hade du försvunnit helt. Den här stan äter upp människor som inte tänker sig för… det är lätt att gå vilse bland gränderna och sedan… ja, då är det kört.

Händerna åkte ut åt sidorna när han sa det och han drog upp axlarna mot öronen.

Tur att jag hittade dig. Jag kan ta hand om dig, medan du hjälper mig med svenskan.

Han såg nöjd ut med sig själv. Agnes suckade och muttrade att hon kunde klara sig själv. Det fanns ingenting som motsvarade sagornas riddare på vita springare, det var bara fantasi. Men hon var glad över att få sällskap även om det var av en stöddig ung man med håret på ända och en sliten stickad tröja av norsk modell.

Varför har du en norsk tröja?

Hon spottade ur sig orden som om de vore giftiga.

Vad har du emot Norge? Det är ett underbart land jag aldrig varit i.

Jag har väl ingenting emot Norge! Det är bara lite konstigt att du har en sån där lusekofta här i Spanien…

Den är faktiskt varm och skön när det blåser och är fuktigt på vintern. Du borde prova! Jag gillar dessutom stjärnorna och de här… vad sa du? Lössen?

Han drog med handflatan över bröstet och såg på Agnes med en blick som blänkte av något skämtsamt. Hon kunde inte avgöra ifall han menade det han sa eller bara retades. En solstråle dök fram mellan ett par moln och fick myntet att glimra till. Agnes fångade upp det och kastade det mot Javier. Han såg snopet på henne när det studsade mot en av de stickade stjärnorna ner mot marken igen.

Där ser du, utbrast Agnes. Det är inte så lätt att bara ta emot!

 

Inspirerat av SkrivPuff: Fånga.

7 thoughts on “Ta emot!

  1. Pingback: Güelliparken | Textlaboratoriet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s