Dominant

 

Ljudet brakade ut från högtalarna. Bosse lutade sig bakåt i läderstolen och satte handen till hakan.

Fa-an asså, den där gitarren är för dominant. Går det inte att ta bort den på nåt sätt? Amir, kan du dra ner disten lite? Nej, nej, inte den spaken! Den andra. Där ja… bra, nu börjar du lära dig. Jag sa ju att du skulle snygga till dig!

Han skrek ut orden. Inte för att det egentligen spelade någon roll. Hans röst var stark och överröstade det mesta. Ändå var det något som fick honom att riktigt befästa sin position som studions ultimate härskare. Han hade ställt sig på vågen i morse. Hundrafemtio kilo snart. Svetten hade spruckit ut i armhålorna så fort han såg det och han skyndade sig av vågen som om den riskerade att brista under hans bara fötter. Han hade alltid varit en stor pojke. Stark som en björn. Envis, målmedveten och med talang för musik. Carita brukade kalla honom för hennes egen Bamse. Fast snygg och utan töntig blå luva med tofs. Han hade ibland keps. Läderjacka av motorcykelsnitt vid speciella tillfällen. Svarta jeans. Alltid skönt urtvättade och med häng därbak. T-shirt som visade upp armarnas färgglada tatueringar efter japansk förebild. Bosse älskade karpen. En lyckofisk om han förstått det rätt. Och så draken som slingrade sig fram i en skummande svallvåg. Han sneglade på Amir. Brun, slät hud under ett blåsvart hår. Pigga ögon och en fjantig nosring som dallrade ovanför överläppen. Bosse hade lust att ta tag i den och dra hårt. Bröla och frusta som en tjur. Det gjorde honom irriterad att ynglingen var vältränad och dessutom hade fingertoppskänsla för musikmakeri. Han ville sätta dit honom, förnedra och skrika ut att det var han, Bosse Ringkvist, som var musikens härskare.

Det knarrade i lädret under honom när han lutade sig bak mot ryggstödet och satte händerna i nacken. Han lät fötterna ligga slappt mot golvet. De svarta träningsskorna började se solkiga ut. någon dag skulle han köpa nya, glänsande, som passade en musikdirektör. Då skulle den där snorvalpen få se att gammal är äldst.

 

Inspirerat av SkrivPuff: Dominant.

2 thoughts on “Dominant

Leave a comment