Valet

kaffe latte

Foto: JoshNV

Sylvia slank in på ett café för att ta skydd från regnet. Det hade överraskat henne på vägen hem från fysioterapeuten på stan. Dörren hade kärvat fast och hon fick slita upp den. Doften av skummad mjölk, starkt kaffe och nybakade bullar slog emot henne så snart hon satt klackarna mot trägolvet.  De klapprade när hon sakta trippade mot disken för att inte tappa balansen och trilla om pumpsen fått våta sulor. Hon visste att det varit dumt att ta de där skorna. Klackarna var för höga, för smala och tån slöt o för tätt där fram. Gunilla hade rynkat ihop ögonbrynen och satt händerna mot höfterna men inte sagt något när Sylvia skyndat in på mottagningen. Det hade gjort henne både skamsen och arg. Det var trots allt axeln hon hade ont i, inte fötterna! Gunilla hade varit mer hårdhänt än vanligt när hon knådat Silvias rygg men ändå berömt henne för att hon fått resultat av sina träningsövningar.

 

Disken dignade av godsaker. Gröna marsipantårtor, nyponröda napoleonbakelser med vitt florsocker och grädde, mandelbiskvier som såg ut som chokladdoppade, flygande tefat från barndomens serietidningar. Silvia fick svårt att bestämma sig. Hon visste att hon borde ta något litet. En syltkaka med smak av söta hallon eller en sådan där bondkaka som såg krispig och knäckig ut på fatet av glasyrskimrande keramik.

Vad får det lov att vara, frågade flickan bakom disken och tryckte tillbaka en dreadlock som smitit från håruppsättningen.

Silvia tänkte efter. Det värkte fortfarande i musklerna efter Gunillas behandling.

En budapestrulle och en latte, tack, sa hon och lät handväskan glida upp på disken. Strö gärna råsocker och kakao på toppen!

 

Inspirerat av SkrivPuff: Café.

Fotokälla: “b07-01-10.jpg” av JoshNV

4 thoughts on “Valet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s